måndag 21 oktober 2013

Dimstef Marine Service

Så var det färdigseglat för denna gången. SallyRuth ska upp på land. Vi ska nyttja oss av Dimstef Marine Services tjänster. Företaget drivs av Dimitri Stefanidakis, och även hans pappa och bröder. Båtar tas upp land direkt från stranden. Det är ett sätt vi inte gjort det på tidigare. Alltid spännande med "första gången".


I gryningen tuffade Janne iväg själv med båten för att ta sig den korta biten till upptagningsplatsen som ligger söderut längs stranden.Jag förflyttade mig med båda cyklarna landvägen för att kunna dokumentera det hela.

Först skulle ekipaget arrangeras. Allt för att få ut en lyftvagga tillräckligt långt ut i vattnet så att SallyRuth skulle kunna tas in/upp på densamma.

Det var rätt många människor inblandade. Vi har dykmannen/Dimitris/ägaren och vagnmannen/Christos/Dimitiris pappa/(sannolikt den grå eminensen) och Costas/traktormannen, som kan rodda flera släp i rad med otrolig precision, samt flera lite yngre förmågor sannolikt bröder eller kusiner.

Den sista biten in på vaggan manövreras SallyRuth av dykmannen och vagnmannen.

Lite snack och gestikulerande. Dimitris simmar runt båten och dyker upp på än den ena och än den andra sidan. Ganska likt en delfin. Till slut är båten korrekt stöttad.

Traktormannen/Costas  och dykmannen/Dimitris är nöjda.

Och nu kan SallyRuth dras upp på land. Varken tidseffektivt eller effektivt på ngt annat sätt vi kan bedöma, men det gjordes mycket tryggt och professionellt. /LoJ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!