torsdag 10 oktober 2019

BBB - Bled Bayreuth Burgliebenau

Onsdag 9 okt lämnade vi Bled efter att ha gjort en lång förmiddagspromenad runt sjön. Kall, hög luft - och mycket vackert! Absolut värt ett återbesök. Utfarten ur Bled gick lugnt. Hästdroskorna klarar inte ens 30.

Efter en lång körning med i stort sett oavbrutet regn kom vi till Bayreuth vid 21-tiden på onsdagskvällen. Mörkt, kallt och vått på ställplatsen vid Therme Lohengrin en bit utanför Bayreuths centrum. Det gör sig inte bra på bild. Bilden ovan är inte vår egen. På morgonen, torsdag 10 okt körde vi in i stan med ambitionen att uppleva lite operaatmosfär. Det var inte så lätt. Vi gick en kort sväng men vår enda bedrift blev att avstå från en guidad tur i det nyrenoverade operahuset. Vi bestämde oss istället för att återvända för ett festspelsbesök i framtiden och körde vidare norrut.

Nu är det torsdag kväll och vi har stannat på en ställplats vid en sjö väster om Leipzig. I Burgliebenau. De regntunga skyarna har fortsatt att lätta på trycket under dagen men det gav sig skönt nog innan vi var framme.

Vi är ensamma på en stor grusplan. Tillräckligt stor för att skapa lite beslutsvånda om var man ska parkera. Det ser inte så spännande ut, kan man tycka.

Men sjön intill är jättefin. Vi har gjort en lång promenad på leden längs stranden. Selma är nöjd och glad. Och vi med! (J)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!