fredag 21 april 2017

Verona

I Verona bodde vi på B&B Casanova. Det visade sig vara ett utmärkt ställe. Fyra rum, en minimal frukostmatsal och en likaledes minimal, men vackert grönskande, takterrass. Läget var bra, just utanför den gamla stadsmuren runt "Gamla stan".
Var Casanova (född i Venedig) kom in i Verona-bilden är oklart.

Däremot är det helt klart att Julia (och Romeo) är självklara dragplåster i Verona. Entrén till gården, där man kan se och beöka det som falskeligen påstås vara Julias hus och balkong, var packad med folk när vi gick förbi.

Vi trängde oss in och fick en titt på balkongernas balkong. Endast ett påhitt av någon kreativ entreprenör i resebranschen. Trots det har det vekligen blivit succé.

Lite senare passerade vi ett torg där gamle Dante står och funderar tillsammans med två barn av vår tid. Hans litterära vandringar mellan helvete och himmel placerar väl även honom i resebranschen på något sätt.
Att det anses vara litteratur i världsklass fick jag lära mig i skolan.
Men ändå - så har Julias fejk-balkong helt klart fler besökare.

Någon gång ska vi bevista en operaföreställning på arenan i Verona!

Just nu förbereds sommarsäsongen. En gigantisk näve väntar på att få sin plats i scendekoren. Ska den hålla ett svärd i Aida? Eller kanske en fackla i Nabucco?

Den gamla teatern i Verona är vekligen magnifik.

Scenarbetarna lägger pussel. "Okänd operadekor - 100 bitar".

Istället för operaföreställning fick vi den här gången en pianoafton med den sydkoreanske pianisten  Seong-Jin Cho. Mozart, Debussy och Chopin. Fin kväll! (J)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!