söndag 29 september 2013

Sista gästerna på restaurangen

Vår natthamn på söndag kväll blev Voufalo. Det är en liten by på ön Evias västkust. Det blir som en liten lagun i hamnen eftersom en sandrevel skyddar inloppet. Där ankrade vi. Knappt var vi klara med det förrän en man från grannbåten kom roendes i sin gummijolle. Det var Frans. Han är tysk, bor i Grekland och pratar bra danska efter att ha bott i Danmark i 7 månader ngn gång på 80-talet. Sant!

Förutom att han lugnade oss m.a.p. de jätterstora maneter som flockades runt båten -  "Det er kunn di små som bränns!", så rekommenderade han Tavernan för middag. Vi åt en god middag med grekisk sallad och grillad bläckfisk. Vi satt kvar längst. När vi ätit klart kom paret som driver stället ut och satte sig vid vårt bord.

Stella och Nikos. Hon är från Moldavien och han är från Voufalo. Det är hans mammas restaurang.
Vi fick en fin pratstund med två fantastiska människor. Stella skötte översättandet. Hon pratar ett flertal språk och med hennes hjälp kunde vi utbyta tankar med Nikos också, som enbart pratar grekiska. De har en 16-årig dotter som vill bli neurokirurg, Stella åker buss i 30 timmar för att hälsa på sin mamma i Chișinău och Nikos vill flytta till Kuba. Inte för att människor är så rika där utan för att de är lyckliga, säger Nikos. /L

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!