onsdag 6 juni 2012

Såsom i en spegel

Hemresan till Sverige närmar sig. Det har varit en fin seglats hit från Rom. Massor med intryck och upplevelser av människor och miljöer. Men här inne på båtuppställningsområdet där vi nu varit i flera dagar blir man lätt lite distanserad från omvärlden.

Dagarna går med plastputs och båtunderhåll. Man är nöjd om omvärlden syns som en spegelbild i den egna båtens skrov...

...eller om det nyslipade teakdäcket känns mjukt som sammet under bara fötter.

Här är den obligatoriska före-och-efter-bilden av teaken på vårt rufftak.

Lisa har skurit meter efter meter med gummiöverskott i nåten och Janne har slipat med olika maskiner.

Så har de senaste dagarna snabbt förrunnit med intensivt arbete på SallyRuth. (Lite bad har vi också hunnit med.) Igår kväll trängde dock verkligheten utanför sig på. Från Preveza kom ett överraskande starkt ljud av agiterande röster från ett stort valmöte, rullande över vattnet. När vi återvänder hit i höst är kanhända mycket ändrat i landet. Vi försökte få en kommentar från Panos som har restaurang här på marinan. Men han ryckte uppgivet på axlarna och längtade hem. Vilket innebär Sverige, där han bott i många år. Hur ska det bli? Nu lämnar vi i alla fall snart vår lilla värld, 38 fot lång och förhållandevis överblickbar. Återstår att se om det blir lättare att förstå vad som händer här i Grekland när man sitter i en stuga på landet i Sverige. /J




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!