torsdag 2 september 2010

Med få knop genom Loiredalen














Vilka kanaldagar! Underbart sensommarvä
der, vackra miljöer och trevlig personal i slussarna. Möjligen kan man bli lite vilsen i tiden eftersom slussmomentet upprepas så ofta att det blir svårt att skilja dagarna från varandra. Efter passagen av akvedukten vid Briare måndag 30/8 har vi fortsatt att ha följe med engelska båten Sky Song med Julie och Karl.


Tisdag 31/8 gick vi till Ménétreol-sous-Sancerre. Trevlig by med några få båtplatser där servicen sköttes av det lilla hotellet, Le Floroine, på andra sidan gatan. Ett charmigt hotell med ett trevligt värdpar. Man känner sig liksom som stammis redan efter några minuter när man skickats ner i källaren för att i röran hitta fram till tvättmaskinen. När vi anlände till byn fanns egentligen ingen plats för vår båt. Efter lite diskussioner fick vi ligga utanpå en stor pråm som hade last av engelska gäster. Ett ganska vanligt upplägg med veckoturer längs kanalerna på ombyggda pråmar. Kock ombord, ibland finns cyklar till alla och många olika aktiviteter längs vägen verkar ingå.

Onsdag 1/9 gjorde vi en cykelut
flykt tillsammans med Julie och Karl till Sancerre - hjärtat i det berömda vindistrikt som vi nu befinner oss i. Staden ligger högt och utsikten över Loiredalen är fantastiskt vacker. På nervägen blev det ett vinprovningsstopp samt inköp av vin som växt på såväl flinta som kalk. För att slippa en osäker cykeltransport, i utförsbacke, efter vinprovningen, så sa vi bara till vinguiden: "Ställ in lådan på La Fioroine när du åker förbi efter jobbet!" Så enkelt allt blir när man är känd på trakten. På kvällen var det dags att för ovanlighetens skull äta ute. Så då kilade vi givetvis över till La Fioroine.

Torsdag 2/9 som ännu en stund är
idag, har vi målmedvetet slussat oss fram längs Loiredalen och ligger nu för natten i Plagny utanför Nevers.

1 kommentar:

  1. Jag längtar tillbaka till kanalfärden ner till Medelhavet. Den rutt ni går skulle vi gått också 2002 från Paris men fick vända i Reims när vi fick veta att den kanal ni går "läckte" alltför mycket vatten och var således för grund för båten.

    SvaraRadera

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!